2010. május 30., vasárnap

Keserű a szám íze...

... de most szó szerint. Néhány napja arra ébredtem reggel, hogy nagyon keserű a szám íze. Kicsit kellemetlen volt, de nem nagyon foglalkoztam vele. Aztán nap közben bármit ettem, csak a keserűt éreztem. Estére kezdett idegesíteni a helyzet.  Másnap ugyanez volt, még a  méz is keserű volt. Na, gondoltam magamban, ez király, ha valami betegség kezdete. Mert persze egyből erre gondoltam, enyhe hipochonder hajlammal megáldott(megátkozott) lévén. Először arra gyanakodtam, hogy a fejfájáscsillapító mellékhatása, de a tájékoztatóban  szó sem esik erről. Viszont van sok egyéb (többek között fejfájás is!), melyeket felfedezni véltem magamon, de leállítottam magam hamarjában!
Már a 4. napja, bármit ettem olyan volt mint az epe, tényleg aggódni kezdtem, így kutakodni kezdtem a neten. Elsőre májcirrózis, epekő, epehólyag gyulladás, reflux betegség és fogászati problémák közül csemegézhettem. Miután tejesen beparáztam, lehűtöttem magam,mert egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy 35 25 :) évesen, rendszeres sportolással, káros szenvedélyektől mentesen tényleg valami komoly bajom legyen. Vagy akár csak kezdjen kialakulni.
Szóval kutattam tovább, és kitartásom meghozta eredményét. Egy blogban ráakadtam egy bejegyzésre, ahol ugyanerről írnak. Szerencsére a blogger már utánajárt és külföldi oldalakon talált hasonló esetleírást, hozzá több mint 1000 kommentet azoktól akik ugyanezt tapasztalták.
No, elárulom végre, a ludas a fenyőmag.  Méghozzá az amit Kínából importálnak. Mivel ilyen sok panasz volt rá A-tól Z-ig  bevizsgálták, de semmi károsat nem mutattak ki benne. Ez a panasz a fogyasztás után 1-2 nappal jelentkezik és 1-2 hét alatt múlik el teljesen. Az is érdekes, hogy nem mindenkinél okozza ezt a keserű ízt a szájban. Mi mindhárman ettünk belőle, de csak én éreztem.
Persze a történethez hozzátartozik, hogy mikor olvastam erről akkor nagyon megnyugodtam, hogy minden rendben van, de aztán rázizzentem, hogy még meg kell néznem a csomagolást, tényleg Kínából való-e. Ezt halogattam vagy fél napig. Aztán nagy levegőt vettem, majd megnéztem. És hurrá! Tényleg onnan jött. Bár így visszagondolva nem tudom mit aggódtam, mert mi nem onnan jön?
Hát, ez volt az én kis esetem a fenyőmaggal. Szerencsére.

Ui: Ma fess, egyenruhás tűzoltólegények mellett ebédeltem. Rég volt ilyen jó az ebéd. :)))

5 megjegyzés:

csakBea írta...

Örülök, hogy nincs baj. Nekem egyszer egy gyógyszertől volt ilyen, tényleg borzasztó.

Ago írta...

Hála ezért a hasznos írásért!! Sorról sorra olvasva esett le, hogy ugyanez törént velem. Teljesen egészséges vagyok, és szombat reggel az első korty kávé után olyan keserű torok körüli szájízt éreztem, hogy azt hittem romlott kávét ittam. Majd bármit ettem-ittam, egész hétvégén ez a keserű borzalom uralodott rajtam. Gondoltam az epémnek a vég kezdete jött el, bár semmim sem fájt, és hazasietve a Balcsiról végre a neten kezdhettem kutakodni. Ugyanezeket a témaköröket végigböngésztem hitetlenkedve, mikor ráakadtam erre a frappáns és egyszerű magyarázatra. Nagyot nevettem magamon, mert azonnal beugrott, hogy életemben először csütörtökön és pénteken elrágcsáltam egy zacskónyi fenyőmagot. Most néztem meg, ráadásul tényleg kínai! Nem tudom mikor fogok kitisztulni ebből, viszont nagyon elgondolkoztató, milyen anyagot kell kiküzdeni magamból. Tudja ezt már valaki?
Mindenesetre tanulságos, hogy nem kell minden vackot megenni!

üdv: Ágo

Békési-Gulyás Bori írta...

Örülök, hogy neked is "csak" ennyi volt a gond.

Emma írta...

Nekem is ugyanez volt a problémám és már elkeseredtem, hogy soha többé nem ehetek fenyőmagot, de ha csak a Kínából importált mag váltja ki ezt a reakciót, akkor talán még van remény. Bár ezek után már nem nagyon merek próbálkozni... :)

sate írta...

Köszönöm! Nagyon megnyugtattál:) Már az orvos is csak röhög rajtam, olyan hülyeségek történnek velem...