2012. február 10., péntek

Önéletrajz öt rövid fejezetben

Mostanában megint nekiduráltam magam a gépírás tanulásának. Időmbe belefér, hiszen bő másfél hónapja nem dolgozom. Most értem csak meg igazán annak a kifejezésnek a  lényegét, hogy munkaterápia. Merthogy tényleg semmi szellemi megerőltetést nem végzek, ráadásul fizikait sem, ezért egész nap csak azon agyalok, hogy jaj-jaj szülés, jaj-jaj agyhalál. Ez persze meg is tette a magáét, depressziót a köbön.  Így aztán az utóbbi hetekben volt mivel elfoglalnom magam, konkrétan kivakarni a lelkemet egy rohadt sötét és mély gödörből. Csak hát, ki a franc akar magának tudatosan ilyen elfoglaltságokat. Merthogy én nem az tuti. A tudatalattit azonban sajnos nem lehet irányítani. Szóval ez van. Eszembe jut az állapotomról egy régen hallott tanmese. Idemásolom.


Önéletrajz öt rövid fejezetben

ELSŐ FEJEZET

Megyek az utcán. A járdán mély gödör.
Beleesem.
Elvesztem... Tehetetlen vagyok.
Nem az én hibám.
Egy örökkévalóság mire kimászom.

MÁSODIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Úgy teszek, mintha észre sem venném.
Megint beleesem.
Alig hiszem el, hogy újra itt vagyok.
De nem tehetek róla.
Még most is sokáig tart, mire kimászom.

HARMADIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán. A Járdán mély gödör.
Látom.
Beleesem... amolyan megszokás... pedig számítottam rá.
Tudom, hol vagyok.
Az én hibám.
Azonnal kimászom.

NEGYEDIK FEJEZET

Megyek ugyanazon az utcán.
A járdán mély gödör.
Megkerülöm.

ÖTÖDIK FEJEZET

Másik utcán megyek.
(Andrew Hizlalda)




Én most érzésem szerint a második fejezetnél tartok, vagy talán a harmadiknál, annyi változtatással, hogy nem tudom hol vagyok, nem az én hibám és közel sem azonnal mászom ki.

5 megjegyzés:

csakBea írta...

Szia, hogy megy a gépírás? Én is most kezdtem el tanulni. A v betűnél tartok (természetesen ezt nem úgy írom), de rohadt unalmas! Az r betűt és a vesszőt utálom írni, nem hajlik arra ujjam, és már egy kicsit előre olvastam, szerintem a pontot lehetetlenség leírni :)

Békési-Gulyás Bori írta...

Szia, hát haladok szép folyamatosan. én még csak az e-nél tartok, de engem kikapcsol. Persze napi fél óránál többet nem csinálom, sőt van, hogy 1-1 nap kimarad. De én élvezem. Csak az a baj, hogy amikor csak úgy gépelek, akkor még nem nagyon tudom alkalmazni a tanultakat. Te milyen programmal tanulsz?

csakBea írta...

Én még nem tanultam az e-t, lehet, hogy más tananyag szerint tanulunk? Én véletlenül töltöttem le a "tankönyvet" a netről egy könyvcsomag részeként, és azt gondoltam akkor miért ne? "Gépírás 2000" csak ennyi a címe.
Az a fura, hogy naponta többször is belefogok, mert nagyon érdekel, amikor meg írok, akkor unom a gyakorlást. Úgy szeretnék már a végére ugrani, de sajnos ez csak sok gyakorlással megy.

Békési-Gulyás Bori írta...

Én online programmal tanulok:manonet.org címen érhető el. A leckék nem hosszúak és egy csomó beállítási lehetőség van. A hangokat például én mindig kikapcsolom, mert idegesít, meg nem is abban a tempóban írok, ahogy a diktálás megy. Próbáld ki, hátha jobban bejön neked.

csakBea írta...

Köszi,utána nézek!