2012. július 21., szombat

Dia 5 - Dia napló

Didka(by Csongi) ma 5 hónapos. Hasról hátra és vissza is forgolódik. Főként esténként attrakciózik. Letesszük az ágy egyik végébe és végig hempergőzik a másik oldalig.
Már nagyokat kacag ha csiklandozzuk, nyúl a tárgyakért, gyömöszöli a szájába őket. Figyel a hangokra, a kedvence a zacskózörgés.
A gyarapodása elég lassan halad,  a védőnő örökké azzal "kínoz", hogy Dia nem gyarapszik megfelelően. Van egy kis táblázata amiben benne van egy sáv ami a normális gyarapodást jelzi. Mindig becsillagozgatja pirossal, hogy mennyi a súlya a gyereknek. Eddig még mindig a normál tartományba esett. Az igaz, hogy az alsó határhoz közel volt, de a normál tartományban. De ez nem elég mégsem-szerinte. Én ezen a téren eléggé bizonytalan vagyok, a gyerekorvos is azt mondta, hogy tápláljunk hozzá, így beadtam a derekam. Először tápszerrel próbálkoztunk. Az nem kellett. Aztán egy ,másikkal, hátha az ízével van a gond. Aztán egy harmadikkal. Most a fél konyhapultot ellepik a megkezdett dobozok.
Végül sikerült naponta 50-70 ml-t belediktálni a gyerekbe(ez azért elég kevés), de a súlygyarapodása így sem volt elég jó(még mindig a normál tartományban vagyunk).
Így aztán 4-5 nappal ezelőtt elkezdem gyümölccsel hozzátáplálni. Az alma-burgonya fantázianevű finomság eléggé ízlik neki, sőt, a sütőtököt is elég jól tolerálta. Ma próbálkoztam zöldborsó főzelékkel, na azt úgy köpte ki, ahogy kell. Szóval próbálkozunk az ízekkel.

A héten elkezdtünk babaúszásra járni. Azt nem mondom, hogy élvezte, de nem is utálta. Nem sírt, inkább csak figyelte mi történik vele. Remélem szeretni fogja.

Az éjszakék jól telnek, szinte végig alussza őket, hajnalban én szoktam felkelteni, mert már nagyon feszít a tej. A nyála kb egy hónapja ömlik, rágja az öklét. Már várjuk az első fogat.

Nincsenek megjegyzések: