2009. június 1., hétfő

Itt van a nyár...

...száz napsugár hívogat a kertbe. Vagy mégsem? Nálunk 13 fok és szakadó eső másfél napja. Remélem az alföldi területeken is esett legalább ennyi, mert az aszály igen nagy károkat okoz nekünk is.
Tegnap gyereknapozni vittük Csongit a Vasúttörténeti Emlékparkba. A szerencsénk az volt, hogy nyitásra odamentünk, így tudtunk nézelődni kicsit mielőtt beindult az eső. Volt ugyan egy nagy hodály ahol gyereknepi programok voltak, de akkora volt a tömeg, hogy a gyerek folyamatosan hátrált ki onnan akárhányszor próbáltuk becsalogatni oda.
A vasárnap és hétfő apa-fiú nap lett. Bár nem így terveztem, de vasárnap reggelre teljesen lerobbantam. Amikor felébredtünk 7 körül, még kutya bajom sem volt, 8-ra teljesen elborított takonykór, jó kis köhögéssel, torokfájással megspékelve. Alig bírtam kikecmeregni az ágyból, pedig menni kellett, hiszen gyereknap volt. Szerencse, hogy vannak már a megfázás tüneteit enyhítő szerek, így azért nem volt olyan megerőltető, mint ha anélkül kellett volna végigcsinálni. Most próbálom távol tartani magamtól Csongit amennyire lehet, mert nem szeretném, hogy elkapjon tőlem bármit. Bár lehet, hogy ez csak megfázás. Az utóbbi 4-5 során nem volt olyan időszak, hogy valamelyikünk ne lett volna beteg. Remélem, én most zárom a sort.
Amúgy most éppen valami olyasmit magyaráz a másik szobában, hogy megy Roaryval Afrikába. Azt sem tudom, honnan tudja, hogy Afrika. Tegnap meg arról magyarázott, hogy megy Ázsiába cipőt venni. Honnan veszi ezeket? Néha kész rejtély ez a gyerek.

Nincsenek megjegyzések: