2009. május 22., péntek

Egy újabb betegség krónikája avagy a papa féle karamell születése

Na, jó, még csak a kezdete, de az a tapasztalat, hogy az első nap a legzűrösebb. A többi már elviselhető. Nem volt ez másként most sem. A különbség csak annyi, hogy ez a mostani hajnali 4-kor kezdődött. Gyakorlatilag előzetes bágyadtság, nyűgösség nélkül támadott. A pimasz. Hajnalban köhögni kezdett a gyerek. Hajnali 4-től kb. reggel 8-ig 1 percenként köhögött. Ez most nem olyan "legalább százszor elmondtam neki" féle túlzás, hanem tényleg 1 percenként, vagy gyakrabban. Próbáltam mindent csinálni szegénnyel, hogy segítsek, de nem használt semmi. Aztán 8 körül kimentünk az udvarra, ott kicsit jobb lett a reggeli párától talán(estére párásítok is ezerrel), de nem sokáig. Nemsokára apámék is előkerültek, elmondtam nekik mi van Csongival és akkor apukám előállott a csodaszerrel. Az ő köhögését ugyanis gyerekkorában úgy csillapították, hogy egy kanálban, babszemnyi zsírban kristálycukrot karamellizáltak. Majd amikor kihűlt és megszilárdult ez a trutyi, akkor azt elnyalogatta. Én nem nagyon hittem benne, de gondoltam Csonginak baja nem lehet belőle, aput sem akartam megbántani, így ráhagytam, adja neki, ha nagyon akarja. Aztán jött a nagy csodálkozás, mert 1/4 óra múlva már csak 1-1 köhögés volt hallható.
Orvoshoz is elmentünk persze(hát az is megérne egy külön bejegyzést), ahol kiderült, hogy a legtöbben ezekkel a panaszokkal érkeznek, ez valami vírus. Rákérdeztem a népi gyógymódra is. Igen, ismeri, nem tudja az orvos, hogy miért, de működik valamilyen mértékben. Azért kaptunk köhögéscsillapítót és antihisztamint is. Ebből számomra újfent kiderült, hogy fogalma sincs mi lehet a baj. De legalább ő is, én is letudtuk a kötelezőt.
Hazaérve Csongi kért még"nyalogatót", amit én nem értettem. "Amit a papa csinájt!" Így hát megszületett a papa féle karamell. :)

Ui.:Műkörömmel gépelni kétszer olyan hosszú idő. Állandóan félreütök. Agybaj.

2 megjegyzés:

mágika írta...

Jobbulást a gyerkőcnek, dícséretet a papának :)

Békési-Gulyás Bori írta...

Köszönjük. :)