2009. május 28., csütörtök

Kamilla és hangya

A Kamilla, mint női név, nagyon sokáig tetszett nekem. Annak idején, míg nem tudtuk, hogy Csongi fiú lesz-e vagy lány (:)), a lehetséges lánynevek között szerepelt. Ma reggelre azonban örökre kiesett a lehetőségek közül.
Történt ugyanis, hogy Csongi az utóbbi napokban nagyon rosszul aludt a bölcsiben. Úgy döntöttem kifaggatom a kislegényt, hogy mi ennek az oka. Azt válaszolta, hogy Kamilla rászól az alvásnál(Ő az egyik csoporttársa, mellette alszik és egy asztalnál is ülnek-ennek később még jelentősége lesz). Hogy mit mond neki, azt nem sikerült kiderítenem, de azt igen, hogy ezért nem szeret azon a helyen aludni. El is határoztam magamban, hogy reggel szólok, a gondozónőnek arról, hogy mit mesélt Csongi. Kicsit ugyan hezizáltam, hogy kell-e ennyire védenem a gyereket és minden aprósággal rohangálni a gondozókhoz, de én már csak ilyen vagyok, szóval szóltam. Hozzátettem, hogy lehet, hogy csak kitalálta, vagy rosszul mesélte el Csongi a történetet, de azért figyeljenek rá. Velünk együtt érkezett Csongi másik asztaltársa Marci, akinek az anyukája meghallotta mit mesélek. Egyből hozzátette, hogy biztos igaz a történet, mert az ő fia meg azt mesélte, hogy uzsonnánál amikor Marci és Csongi még egy uzsit akartak venni, akkor Kamilla rácsapott a kezükre és közölte, hogy nem ehetnek többet, mert már úgyis mennek haza. Hát én akkor olyan, de olyan mérges lettem. Sőt, az is beugrott, hogy amikor először voltunk beszoktatáson, akkor Kamilla odaállt elém és közölte velem:"Te buta vagy!" Én csak néztem ki a fejemből, hogy he? És nem lett szimpatikus a kislány. Belegondoltam, hogy hány és hány sérelem fogja érni a gyereket - ettől sokkal nagyobbak - és hányszor fog beleszakadni a szívem, mert nem tudom átvenni a rossz érzéseit, a fájdalmát. Már ettől az apróságtól kiakadtam, mi lesz később? Vajon ezt is meg lehet tanulni?
Amúgy ma Kamilla beteg, szóval nem ment bölcsibe. Akkor, én most rossz ember vagyok mert örülök ennek?

Ja, a hangya. Kapott Csongor egy marék műanyag hangyát, mert az igaziakat vadássza a kertben, elkap egyet, a kis ujjai közé fogja, és rohan be vele, hogy megetesse. Bár, az apja szokott utána kiabálni, hogy lehet, hogy az a hangya már nem lesz éhes mire beér vele ha így szorítja, de meg se hallja.
Tehát műanyag hangya, nevelő célzattal, kb. 1 cm nagyságú. Bölcsibe be, délelőtt az udvaron elhagy, ordít. Gondozónők majdhogynem négykézláb keresik alvásidő alatt a hatalmas udvaron. Hangya megtalálva.
Egyszerűen nem tudom elmondani mennyire hálás vagyok, hogy ezekhez a gondozónőkhöz került. Én a saját gyerekemnek nem kerestem volna egy akkora hangyát, nemhogy a másénak. Minden egyes reggel úgy viszem be Csongit, hogy tudom, jó helyre kerül, ha bármi baja van odafigyelnek rá, adnak arra amit mond, szeretik. A Kamilla-félékkel meg megtanítom majd hogyan birkózzon meg.

Reggel azonnal felajánlották, hogy keresnek Csongornak másik alvóhelyet ebéd után. Tényleg szuperek.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Nahát, milyen "baját" ez a Kamilla?

Békési-Gulyás Bori írta...

Hát, én is ezt kérdem! Úgy tűnik még nem tiszta a barát szó jelentése. Mert azt mondja, nem szereti Kamillát és azt is, hogy a barátja. Ki érti ezeket a mai gyerekeket?! :)

csakBea írta...

Egy anya márcsak ilyen, ha veszélyben érzi a gyerekét, kitör belőle az anyatigris. Ez genetikailag belénk van kódolva, teljesen normális dolog.