2009. június 21., vasárnap

Hétvége

A rossz idő a lakásba kényszerített minket a hétvégére. Péntek délutánra akkora lett a kánikula, hogy összepakoltam a strandcuccunkat és úgy indultam Csongiért a bölcsibe. A közelben van a Pünkösdfürdői strand ahol nagyon jó kis gyerekmedence van két csúszdával és baráti árakkal. Csocsó nagyon örült, hogy strandolni megyünk, alig bírta kivárni, hogy odaérjünk, minden lámpánál hajtott tovább. Hogy eltereljem a figyelmét megbeszéltem vele, hogy mi lesz a sorrend amikor odaérünk. Megvesszük a jegyet, lepakolunk, átöltözünk úszópelusba és nagyon fegyelmezetten viselkedünk. Aki ismeri Csongit tudja, hogy van neki egy olyan remegős hangja. Amikor nagyon örül, akkor beszél úgy. Na, most pont így válaszolgatott. Egy szuper strandolás következett, még az apja is megérkezett, hogy egy kicsit együtt lubickoljanak.
A szombatot bent töltöttük a lakásban, lustálkodtunk tévéztünk, lötyögtünk egész nap.
Ma délelőtt, mivel még mindig esett az eső, elmentünk a közeli játszóházba. Tulajdonképpen ez ihlette a mai bejegyzést. A játszóház az első emeleten ven, így mindig Csongira bízzuk, hogy lépcsőn, liften, vagy mozgólépcsőn szeretne-e menni. Amikor a először a liftet választotta, mondtuk neki, hogy akkor menjünk, hívjuk a liftet. Az ő reakciója teljesen természetes volt, engem mégis váratlanul ért és sak percekkel később esett le, hogy mit is mondott a gyerek. Ugyanis elkezte ismételgetbi, hogy:"Gyeje jift, gyeje jift!" És igaza volt, mi mondtuk, hogy hívni kell.

2 megjegyzés:

Mizo írta...

Meséljetek már , milyen egy ilyen játszóház??? Mit lehet benne csinálni??? És mennyi idős kortól ajánlott?????

Békési-Gulyás Bori írta...

Nagy helyen sok-sok játék, ugráló kicsiknek, nagyoknak, motorok, biciklik, labdák, mászókák. mint egy fedett játszótér. Itt nálunk a Csillagvárban van egy szuper játszóház, egyszer ha jártok erre, tervezd úgy és akár együtt is elmehetünk. Ráadásul nyáron féláron van. Mi Csongival kb. fél éves kora óta járunk.