2010. május 18., kedd

Kényszerpihenő

Szerdán este hőemelkedése volt Csonginak, így másnap elmentünk az orvoshoz. Bár nem talált semmi különöset, úgy gondoltam, jobb ha otthon marad. Csütörtök bágyadtsággal telt, pénteken elég vígan volt a gyerek, így gondolatban megveregettem a saját vállamat, milyen ügyesen elkerültem egy nagyobb betegséget.
Mondanom sem kell, hogy péntek estére ismét hőemelkedése volt, de semmi komoly. Szombaton volt az iskolánkban a családi futóverseny amire Békipetit és magamat is neveztem. Ezt nem szerettem volna lemondani így elmentünk. Bár Csongi nem volt 100 %-os nagyon nagy baja sem volt.
Büszkén jelentem, hogy Békipeti utcahosszal megverte a korcsoportjában indulókat. Pimaszul hátra-hátra nézett a célegyenesben, hogy "Mi van má'! Nem jöttök?" és bekocogott a célba.
No, de közben Csongi eléggé elfáradt, így felment a keresztszüleihez egy kis pátyolgatásra, míg mi megvártuk az eredményhirdetést. Délutánra 39,5 °C fölé ment a láza és hétfő reggelig csak nagy nehezen tudtuk rövid időkre letuszkolni 38°C alá.
Sajnos Csongor úgy van vele, hogy ha lázas, nem tud aludni, viszont fájnak a végtagjai és könnyezik a szeme, ez utóbbi még idegesíti is nagyon. Szóval ott dilemmázgattunk felette, hogy hagyjuk kínlódni egy kicsit, hogy dolgozhasson a láz vagy adjuk a gyógyszert, hogy tudjon pihenni.
Éjszakára azért mindig lenyomtuk a lázát, bár nem hiszem, hogy nyugodtan aludt volna, mert úgy 2-3 óránként felébredt és ilyeneket kérdezgetett:
-Anya, becsuktad az ajtót?
-Igen!
-De kulcsra? Nehogy bejöjjenek a csúnya koboldok!
Vagy:
-Anya! -sírva
-Mi baj kicsim?
-Nem akarom megmondani! - még mindig sír
-Nem fogok meggyógyulni soha! - aztán alszik tovább
És még sorolhatnám ...
Volt még hányás, köhögés és minden finomság.
Szóval ennyit a nagyszerű ötletemről, miszerint előrelátóságommal megelőztem egy betegséget. Legközelebb asszem szerényebbre veszem a figurát.
Mindeközben beígértem magam vasárnapra egy félmaratoni váltóba futni és borzalmas rossz érzés volt, hogy aznap reggel le kellett mondanom, hiszen ezzel a másik kettő sem tudott elvben indulni, hacsak az utolsó pillanatban nem találnak valakit. Viszont Csongi nem volt olyan állapotban, hogy otthagyhattam volna.
Estére már úgy gyötört a dolog, hogy Békipetit kértem hívja már fel a tanítványát(a feleségével futottam volna), hogy nagyon utálnak-e. De szerencsére kiderült, hogy a rossz idő miatt elmaradt az egész rendezvény, így legalább emiatt nem kellett aggódnom tovább.

Nincsenek megjegyzések: