2009. augusztus 31., hétfő

A segítőkészség jutalma

Csütörtökön munka után ki kellet szaladnom az IKEA-ba. Meg is említettem az egyik kolléganőmnek, mire felcsillanó szemmel kérdezte hoznék-e neki ezt-azt (a felcsillanó szem persze csak később nyert jelentőséget, akkor rá sem hederítettem). Persze, mondtam segítőkészen. Mit hozzak?
50 db wc kefét- felelte. Őt kérte meg a gazdaságis, de ha úgyis oda megyek...
Anyám - gondoltam magamban, minek jártatom a számat, de már nem volt visszaút. Elindultam és reménykedtem, hogy éppen nem lesz kapható.










Mint a fenti ábra is mutatja kapható volt. Furcsa pillantásoktól kísérve vonultunk végig az áruházon, a kefék és én. Már a pénztárnál álltam, amikor egy harsány hang felkiálltott mögöttem: Hű, mennyi wc kefe? Mire kell ennyi?
Gondoltam, megmondom, hogy minden sz@ráshoz újat bontunk, és ez a két heti adag(ezt amúgy Békipeti mondta, mikor felhívtam és elmeséltem nagyszerű küldetésemet), de mivel nem volt barátságtalan a fickó, gondoltam én sem leszek az. Mint kiderült, csak szóba akart elegyedni velem, hogy elém kérdzkedhessen. Mikor sorra kerültem a pénztáros egyesével leszámolta a keféket, rákérdezet, hogy 50? Fizettem, majd távozhattam.
Alig fért be a csomagtartóba az a sok kefe. Ráadásul mikor kinyitottam a csomagtartót, potyogtak ki az útra.Másnap a suliban meg a könnyünk potyogott( a nevetéstől), mikor meséltem a történetemet. Sztorinak jó volt egyszer, de legközelebb azt hiszem kihagyom.

Ui.: Az IKEA-ban 150 ft-ért, akciósan lehet szuper wc kefét kapni, a készlet erejéig! :)))))

2 megjegyzés:

csakBea írta...

:))) köszönöm, ezért érdemes volt benéznem hozzád :)))

mágika írta...

:)))
Még van készlet? Még jó, hogy a suliban nincs óvszerautómata, mert elképzelem, ahogy állsz a drogáriában ...