2010. február 16., kedd

Minden rosszban...

... van valami jó, tartja a mondás. Ez a minap nálam bizony beigazolódott. Történt ugyanis, hogy Csongi ismét nagyon köhögni kezdett, persze este. Szerettem volna csökkenteni neki így karamellt készítettem. Egy kanálban melegítettem zsírt, abban olvasztottam fel a kristálycukrot. Csakhogy a kanál kicsúszott a kezemből és a forró karamell a kezemre ömlött. Hát, nem volt egy Coca-cola érzés. 20 perces jéghideg vizes áztatás után már nem is fájt, viszont hányás ronda volt. Mint internetes kutakodásaimból kiderült, ez harmadfokú égésnek számít, ami ugyan heggel gyógyul, de - és itt jön a "jó" - a szövetek annyira mélyen károsodnak, hogy már az érzőidegek is elégnek. Szóval nem fáj egyáltalán! Juhhééé!! Egy fél óra múlva viszont olyan iszonyatosan fázni kezdtem, hogy azt sem tudtam hogyan melegítsem magam. Először azt gondoltam, biztos az ijedtségtől van, de hamar rájöttem, hogy a könyökig jeges vízben ázakodás az oka.
Mondanom sem kell, telefonálgattunk az orvosi ügyeletre, mert nem tudtuk meg kell-e mutatni, de sokadik ide-oda küldözgetés, félrebeszélés után hagytuk a csudába az egészet.
A gyerek iszonyatos köhögése és e kis közjáték után másnap hullafáradtan ültünk Békipetivel a vacsoránál.
-Csongornak Fenistil cseppet írt fel az orvos - így, én.
-Hú, de jó! Meddig kell szednie, hány nyugodt esténk lesz? - kérdezi Békipeti felcsillanó szemmel.
Ugyanis megfigyeltük, ha a gyerek Fenistilt kap, mindig sokkal aluszékonyabb. Meg kell jegyeznem, hogy mikor a doki néni felírta, az én lelki szemeim előtt is megjelent néhány nyugis este. De egyből lehordtam magam, hogy lehetek ilyen. De hát ez van. Mit gondoltok miért tudok egyből írni? Naná, hogy azért. Már alszik.
Persze megyünk kivizsgálásra a jövő héten. Lehet, hogy orrmandula műtét lesz belőle. De, ezzel még nem szaladok előre. Helyette kihasználom a váratlanul ölembe pottyant szabadidőt és megyek infarszaunázni.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Jó tanács az anyóstól: ha máskor hasonló baleset ér,de talán még most sem késő, vedd elő azt a nagyon jó, és sokat emlegetett Aloe vera gélt, és kenegesd a sérülést. Gyorsan gyógyít!
Csonginak meg, mielőbbi javulást, ill. kivizsgálást kívánok.