2011. február 7., hétfő

Sikító titkárnő

Egy hetes kényszerpihenőn vagyok.  Az utóbbi időben többet vállaltam be mint kellett volna. Ez most megbosszulja önmagát. Alig bírok kikecmeregni az ágyból. Főleg esténként érzem úgy, hogy ólomból vannak a végtagjaim. A doki azt mondta pihenjek a héten itthon. Általában ha csak kicsit vagyok beteg, megyek dolgozni, mert nem szeretem, ha mások végzik az én munkámat. De ez most nagyon levert a lábamról. Fekszem egész nap és mivel időm engedi gépelni tanulok. Egyszer régen tanultam gépírni egy sikító titkárnő nevezetű programmal, de akkor még nem éreztem szükségét, hogy ez nekem kell, így csak ímmel-ámmal gyakoroltam. Akkor még nem használtam rendszeresen számítógépet. De már régen érzem a hiányát a profi gépelési tudásnak. Elég jó tempóban tudok gépelni, de ez nekem nem elég.
Tegnap este megemlítettem Békipetinek, hogy milyen jó lenne találni valamilyen gépíró programot. Nem telt bele 2 perc és már küldte is a linket.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy fekszünk egymás mellett az ágyon, előttünk egy-egy laptop. Modern világ.
Ma tehát egész nap ilyeneket gépeltem:kakas kaska ...
A héten biztosan kitartóan fogok gyakorolni.

6 megjegyzés:

mágika írta...

Fura dolgokra vágysz te betegen :) Először is jobbulást, másodszor sok sikert. Megértelek, én szeretek gépelni :) persze napi nyolc órában folyamatosan nem szeretném, de van abban valami varázslatos, ahogy mintha önálló életet élnének az ujjaim. Ráadásul, hogy melyik betű hol van a "fejem" mintha nem is tudná, csak a kezeim :)

Békési Péter írta...

jj ff jf fj jj ff jf fj jj ff jf fj

Ez gépíróul azt jelenti: Jobbulást! :)

Békési-Gulyás Bori írta...

Hát, most, hogy mondod, tényleg elég furának tűnik. :)))

norca. írta...

és meg tudnád mondani nekem, honnan töltötted le azt a programot? én csak demó verziót találok mindenhol... nagyon sokat segítenél vele... :)

Békési-Gulyás Bori írta...

Ez egy web-es program, internet kapcsolat kell hozzá.

http://manonet.org/hu/gepiro_program/ingyenes_gepiras_oktato_program.html

A fenti címen megtalálod. Bár meg kell mondanom, hogy mostanában sokat fejlesztettek rajta és ez nem vált előnyére a programnak szerintem.

norca. írta...

köszönöm szépen :) az unalmas nyári napokon legalább van programom... :)